OM ORIJEN


HUNDFODER


KATTFODER


TREATS


KUNDKLUBBARPRISBELÖNT BIOLOGISKT KORREKT™ HUNDFODER

HUNDAR OCH KATTER UTVECKLADES SOM ROVDJUR – UPPBYGGNADEN AV DERAS TÄNDER, KÄKAR OCH MATSMÄLTNINGSSYSTEM GÖR DEM TILL KÖTTÄTARE,
UTVECKLADE FÖR EN KÖTTBASERAD KOST.

Ändå bevittnar man den nuvarande trenden av ”holistiskt” foder som är spannmål- eller potatisbaserat och innehåller lite kött samt mer än 50 % kolhydrater och otaliga syntetiska kosttillskott för att kompensera för de naturliga ingredienser som faktiskt saknas.

VÅRT BIOLOGISKT KORREKTA™ KONCEPTET ÄR ENKELT: ATT ÅTERSPEGLA DEN VARIATION AV FÄRSKT HELT KÖTT SOM HUNDAR OCH KATTER SKULLE JAGA NATURLIGT OCH SOM DE UTVECKLATS TILL ATT ÄTA.

Vårt Biologiskt korrekta™ foder innehåller samma höga och varierade inslag av helt kött som naturen utvecklat hundar och katter till att äta. Vi har uteslutit ingredienser såsom högglykemiska kolhydrater och växtproteiner vilket inte hör hemma i deras naturliga kost.

Genom att bättre matcha de näringsämnen som hundar och katter utvecklats till att äta, främjar Biologiskt korrekt™ ORIJEN deras hälsa och välmående oavsett ras, ålder eller livsstil.

 

ORIJEN WHOLE PREY


MED SIN OÄNDLIGA VISDOM MATCHADE NATUREN SAMMAN NÄRINGSÄMNEN FRÅN HEL FISK, FÅGEL ELLER VILT FÖR ATT MÖTA HUNDARS OCH KATTERS UNIKA NÄRINGSBEHOV.

WHOLE PREY ÄR UTVECKLINGEN AV ORIJENS BIOLOGISKT KORREKTA™ KONCEPT: EN BLANDNING AV NÄRINGSRIKT KÖTT, ORGAN, BROSK OCH MÄRG I LÄMPLIGA MÄNGDER SOM SPEGLAR HUNDARS OCH KATTERS NATURLIGA KOST.

I det vilda lever hundar och vargar på hel fisk, fågel eller vilt. Kosten inkluderar näringsrika organ som ger vitaminer och mineraler, kött för proteiner och fett samt ben och brosk för kalcium och fosfor. Allt detta ger kroppen fullgod näring.

Jämför detta med dagens ”vetenskapligt utformade” foder som är kolhydratbaserade, innehåller lite kött och är fyllda med högförädlade spannmål eller växtbaserade proteiner. Läs på förpackningarna och du hittar listor över de syntetiska aminosyror, vitaminer och mineraler som behövs för att ersätta de näringsämnen som deras ingredienser helt saknar.

ORIJEN Whole Prey speglar den kost som hundar och katter utvecklats till att äta – en näringsrik balans av färskt kött, inälvor och brosk.

 • KÖTT | 70-85%

  arrow

  KÖTT ÄR GRUNDEN

  Till skillnad från konventionella husdjursfoder innehåller ORIJEN mycket och har en stor variation av färskt kött vilket innebär att aminosyror och fettsyror tillhandahålls naturligt utan konstgjorda kosttillskott eller syntetiska ingredienser.

  INGA SYNTETISKA AMINOSYROR: ORIJEN är fri från L-lysin, Kolinklorid, tiaminmononitrat, biotin, pyridoxinhydroklorid, Taurin och L-karnitin. Dessa syntetiska aminosyror finns i konventionella husdjursfoder på grund av en otillräcklig mängd färskt kött.

  LITE TILLSATT FETT: Eftersom vårt färska kött är naturligt rikt på fett, finns det bara lite eller inget tillsatt fett i ORIJEN – precis som med proteinet förekommer fett naturligt i våra foder.

 • UTVALDA INÄLVOR | 10-15%

  arrow

  INÄLVOR VAR VIKTIGT I VÅRA HUSDJURS FÖRFÄDERS KOST OCH ÄVEN IDAG KONSUMERAR VÅRA HUSDJUR INÄLVOR, FÖRST OCH FRÄMST PÅ GRUND AV DERAS RIKA NÄRINGSINNEHÅLL.

  ORIJENs färska lever, hjärta och komage ger en rik näringskälla till vitamin A, D, E och K, B1, B2, B6, B12, folsyra och mineraler vilka alla dramatiskt minskar behovet av syntetiska tillsatser.

  Allt levereras färsk från vår närområde och kommer uteslutande från djur som är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion.

 • ÄTBARA BEN | 5-10%
   

  arrow

  ÄTBARA BEN, MÄRG OCH BROSK FÖREKOMMER NATURLIGT I VÅRT FÄRSKA KÖTT VILKET INNEBÄR ATT ORIJEN HAR EN NATURLIG BALANS AV KALCIUM, FOSFOR, GLUKOSAMIN OCH KONDROITIN.

  Det innebär att du inte kommer att hitta några syntetiska mineraler som kalciumpantotenat, kalciumkarbonat, kalciumjodat, kaliumkarbonat eller kaliumjodid i ORIJEN och inte heller tillsatser av glukosamin eller kondroitin.

  Dessa näringsämnen förekommer naturligt både i våra färska ingredienser och foder.