OM ORIJEN


HUNDFODER


KATTFODER


TREATS


KUNDKLUBBARMÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ

VÄSTRA KANADAS BONDGÅRDAR, VIDSTRÄCKTA RANCHER, BÖRDIGA PRÄRIER OCH KALLA, KLARA VATTEN ÄR VÅR INSPIRATIONSKÄLLA OCH GER OSS VÅRA FÄRSKA NÄRPRODUCERADE INGREDIENSER.

never-outsourced

I dagens komplexa värld med multinationella producenter, bulkingredienser av okänt ursprung och outsourcing av livsmedel har det blivit allt viktigare att veta var din mat kommer ifrån.

DET ÄR DÄRFÖR VI ALDRIG KÖPER INGREDIENSER AV OKÄNT URSPRUNG.

Våra färska ingredienser – från frigående fågel, redeslagda ägg, vildfångad fisk och gårdsuppfött kött till solmogna frukter och bär – våra ingredienser föds upp, odlas och fiskas i vårt närområde av folk vi känner och litar på. Alla våra ingredienser har genomgått kontroller och är godkända som mänskligt livsmedel. De levereras färska till vårt kök dagligen, fyllda med näringsämnen.

 • MEKO FARMS, WESTLOCK, ALBERTA
  Frigående Cobbkyckling

  arrow

  beef

  Aleida och Gerben från Meko Farms i Westlock, Alberta representerar mycket väl våra närproducerande kycklingleverantörer – de driver ett familjeföretag och är stolta över sina kycklingars välmående och deras kvalitet.

  HUR ÄR KYCKLINGARNA UPPFÖDDA?
  Våra kycklingar är uppfödda i öppna lador med rent strö av halm på golvet där de är fria att ströva omkring, äta, sova och lägga ägg i rede. Våra fåglar har ständig tillgång till rent och friskt dricksvatten.

  VAD UTFODRAR NI KYCKLINGARNA MED?
  Våra kycklingar utfodras med spannmål (60 % vete, majs eller korn), en proteinkälla (sojamjöl, rapsmjöl), vitaminer, mineralämnen, aminosyror och en fettkälla för energi.

  HUR ÄR DET MED HORMONER OCH ANTIBIOTIKA?
  Våra kycklingar får inga hormoner. I själva verket tillämpas inte hormonanvändning i Kanada och har varit olagligt i över 30 år!

  HAR NI KYCKLINGARNA I BUR?
  Nej, våra kycklingar är uppfödda i temperaturreglerade lador för att skydda dem från kalla vintrar, varma somrar, rovdjur och sjukdom. De är inte instängda och utan strövar omkring helt fritt.

  ab-chicken-producers

 • Pine Park Turkey Farms, Alberta
  Frigående Albertakalkon

  arrow

  FRI-turkey

  Astrid Velthuis på Pine Park Turkey Farms nära Edmonton, Alberta är stolt över att kunna garantera bästa tänkbara omvårdnad av sina kalkoner och samtidigt erbjuda pålitlig, näringsrik och mycket välsmakande kalkon till konsumenterna.

  VAD UTFODRAS KALKONERNA MED?
  För att nå optimala hälsa och utveckling utfodras våra kalkoner med en balanserad kost bestående av spannmål och oljeväxter som majs, soja, vete, korn och raps. Kalkonerna har fri tillgång till foder dygnet runt vilket innebär att de kan ta för sig av fodret eller vattnet när som helst.

  HUR ÄR DET MED HORMONER OCH STEROIDER?
  Absolut inte! I Kanada får kalkoner INTE hormoner eller steroider! Det har varit olagligt i över 30 år. Våra större, friskare kalkoner beror på vetenskapliga framsteg såsom selektiv avel, bättre foderblandningar och skötselmetoder.

  HAR NI KALKONERNA I BUR?
  Våra kalkoner är fria att ströva omkring på golv som är täckta med mjuk, torr halm i våra miljömässigt kontrollerade lador som ger skydd mot rovdjur, sjukdom och dåligt väder. Detta kontrolleras i enlighet med Turkey Farmers of Canada’s Flock Care program.

  ab-turkey-producers

 • King Cole Ducks
  Frigående Kanadaanka

  arrow

  beef

  Företaget grundades 1951 av Jim och Marg Murby i Newmarket, Ontario. King Cole Ducks drivs av tredje generationens familjemedlemmar som har tillsyn över 14 gårdar i hela York-regionen.

  VAD UTFODRAR NI ERA ANKOR MED?
  Vårt åtagande att föda upp högklassig anka startar med vårt unika utfodringsprogram – vi använder en speciell blandning av majs, vete och en särskild naturlig proteinkälla som är skapad av våra näringsexperter. Som komplement till fodret ges endast färskt brunnsvatten.

  HUR ÄR DET MED HORMONER OCH STEROIDER?
  Vi garanterar att våra ankor inte får några tillväxthormoner eller läkemedel. Ankorna äter glutenfritt och innehåller aldrig saltlakelösning... det är 100 % naturlig anka!

  HAR NI ANKORNA I BUR?
  En av förklaringarna till våra ankors höga kvalitet är att de växer upp i en stressfri miljö i rymliga väl ventilerade lador med gott om utrymme att röra sig fritt. Här utvecklas de helt naturligt, skyddade från väder och vind, rovdjur och externa virus. Som en del av våra strikta säkerhetsåtgärder tvättas, desinficeras och rensas ladorna ut dagligen.

 • Rosalind Colony, Camrose
  Ägg från frigående höns

  arrow

  beef

  Producerade under avtal om ensamrätt levereras äggen från frigående höns, färska, hela och fyllda med näring.

  HUR LÄNGE HAR NI ÄGNAT ER ÅT ÄGGPRODUKTION?
  Vi är femte generationen äggproducenter och har ägnat oss åt äggproduktion sedan 1920.

  VARFÖR VALDE NI ATT BÖRJA MED ÄGGPRODUKTION?
  Vi började producera ägg för att förse människorna i vårt samhälle med ägg. De ägg som blev över såldes vidare till människor i närområde.

  FÅR ERA HÖNOR HORMONER?
  Nej. Det är olagligt att använda hormoner för tamfågel i Kanada. Hönorna ges inte några hormoner.

  VAD INNEBÄR DET FÖR ER ATT VARA ÄGGPRODUCENTER?
  Att vara äggproducent är en livsstil. Vi förser allmänheten med bra, högkvalitativ och näringsrik mat.

  VAD ÄR ROLIGAST MED ATT VARA ÄGGPRODUCENT?
  Att tillhandahålla en färsk, nyttig produkt som levereras av de djur vi föder upp och tar hand om. Äggen uppskattas för sin kvalitet och sitt höga näringsvärde. Kanadensiska ägg är i världsklass.

  ab-egg-producers

 • Spring Creek Beef
  Gårdsuppfött Angusnötkött

  arrow

  beef

  Kirstin Kotelko är den fjärde generationen i släkten Kotelko. Idag sköter hennes pappa Bern och farbror Mike gården. De samarbetar även med Growing Power – Kanadas första integrerade bioraffinaderi som producerar Grön Energi och biogödsel.

  Beläget i hjärtat av de orörda landsbygdsområdena i Alberta använder Spring Creek naturens enkla recept av frisk luft, rent vatten och kvalitativt foder för att producera välsmakande, förstklassigt nötkött fyllt av näring.

  VAD GÖR SPRING CREEK UNIKT?
  Precis som du har vi ett stort intresse av att veta att den mat vi äter är tillverkad med omsorg, säkerhet, spårbarhet och i en bra miljö. Det är därför vi har utvecklat rigorösa tillverkningsprotokoll för Spring Creek Ranch Beef, som inkluderar:

  • Enastående Angus-genetik
  • En hälsosam kost bestående av vallfoder och valsat korn
  • Aldrig någonsin några tillsatta hormoner, tillsatser, antibiotika eller steroider
  • Human djurvård
  • Ansvarsskyldighet och spårbarhet

  HUR FÖDER NI UPP ER BOSKAP?
  På Spring Creek föder vi upp vår boskap utan användning av hormoner, steroider, antibiotika eller tillsatser av något slag. Våra djur är frigående på stora betesmarker och får en specialutformad spannmålskost bestående av hälsosamma spannmål och vallfoder, allt tillverkat med omsorg om djuren och med human behandling..

  HUR TÄNKER NI OM LÅNGSIKTIG HÅLLBARHET?
  Den viktigaste investeraren i vår verksamhet är Moder jord. Som gårdsägare behöver vi riklig tillgång av friskt vatten, ren luft och frisk mark för växtodling och bete. Det är därför Spring Creek samarbetar med Growing Power Group, en innovativ organisation som har förbundit sig till Growing Power, den gröna vägen.

  Vårt integrerade bioraffinaderi, det första i Kanada, använder patenterad teknik för att omvandla biologiskt avfall till energiprodukter inklusive drivmedelsetanol, Grön Energi (över 2500 bostäder drivs med Spring Creeks gödsel) och biogödsel, ett luktfritt, naturligt gödsel som upprätthåller och vårdar markens kvalitet.

 • Canadian Rangeland Bison
  Gårdsuppfödd Albertabison

  arrow

  beef

  Thomas Ackermann på Canadian Rangeland Bison värderar djurens välbefinnande högt. Det är även viktigt för honom att minimera miljöpåverkan av boskapsuppfödning. Med bison inköpt och uppvuxen lokalt i Lacombe Alberta fraktas djuren i mindre än en timme till slakteriet vilket minskar stressen och förhöjer i slutändan köttkvaliteten.

  VAD GÖR CANADIAN RANGELAND BISON UNIK?
  Canadian Rangeland är stolta över att vara en av mycket få certifierade återförsäljare av bison. I samarbete med SGS, ett av världens ledande certifieringskoncept, har vi utvecklat ett årligt revisionsprogram för att säkerställa bison av högsta kvalitet genom hela produktionskedjan – från det att djuret lämnar gården tills köttet ligger på tallriken.

  HUR FÖDER NI UPP ER BISON?
  En stor del av den kanadensiska Rangeland bisonoxen är född och uppvuxen på Pilatus Bison Farm nära Bentley AB. De vidsträckta gräsmarkerna vid foten av Klippiga bergen är idealiska betesmarker för bisonhjordar.

  ANVÄNDER NI TILLVÄXTHORMONER?
  Absolut inte. Vår Bison är 100 % äkta och naturlig vilket innebär att ingen slags antibiotika eller tillväxthormoner används.

  ÄR BISON EN UTDÖENDE ELLER UTROTNINGSHOTAD ART?
  Svaret är nej på båda frågorna. Vid sekelskiftet fanns det bara 800 -1000 bisonoxar i Nordamerika. Offentliga organisationer och privata gårdsägare började då att föda upp bisonhjordar. Bisonantalet överstiger idag 500 000 och antalet ökar stadigt på grund av bisonprodukternas popularitet och bisonuppfödningens många fördelar för miljön och ranchägare i Nordamerika.

 • Smokin Elk Ranch
  Gårdsuppfödd Albertahjort 

  arrow

  beef

  Sedan starten i början på 80-talet har hjortindustrin i Alberta vuxit till cirka 450 gårdar. Hjortproducenter är en dynamisk, innovativ och energisk grupp människor som kommer från många olika bakgrunder.

  Som aktiva medlemmar i Alberta Venison-rådet (AVC) är Bill och Carolin på Smokin Elk Ranch i Alberta typiska lokala hjort- och bisonleverantörer – ägare av en familjegård med stark koppling till mark, gemenskap och djurskydd.

  HUR FÖDER NI UPP ERA HJORTAR?
  Våra hjortar föds och växer upp på vår präriegård i Morinville, Alberta där de går på bete året runt och får i sig frodigt gräs, hö och havre.

  ANVÄNDER NI TILLVÄXTHORMONER?
  Nej. Vår hjort växer upp naturligt utan tillväxthormoner och antibiotika av något slag.

 • Hog Wild
  Gårdsuppfödda vildsvin

  arrow

  FRI-wildboar

  Earl och Deb Hagman äger och driver Hog Wild Specialties i Mayerthorpe, Alberta, Kanada. Med hjälp av sina barn Jill, Greg & Will började de föda upp vildsvin i februari 1991 och har idag 300-700 djur i olika åldrar.

  HUR FÖDER NI UPP ERA VILDSVIN?
  Våra djur föds upp så naturligt som möjligt. Deras naturliga diet kompletteras med mineraler för att säkerställa maximal hälsa och kondition.

  Vildsvin gillar att hoppa (över staket vanligtvis), böka och att ha massor av utrymme (ett halvt tunnland per sugga är perfekt). De gillar att ha rundbalar av halm eller buskar att bygga sina bon i. Någon gammal byggnad eller skjul som de kan använda som vindskydd för vintern är bra.

  VAD ÄTER VILDSVIN?
  Våra djurs kost består främst av hö, alfalfa och säd. De föder sina kultingar utomhus i alla väder och behöver inte någon hjälp.

  På sommaren är de ute på bete med tillgång till en begränsad mängd spannmål och på vintern får de alfalfa-hö, spannmål och ensilage. Modersuggor utfodras alltid med lite extra spannmål för att garantera tillräcklig mjölkproduktion.

  ANVÄNDER NI TILLVÄXTHORMONER?
  Nej. Våra djur föds upp så naturligt som möjligt utan varken vaccinationer eller tillväxthormoner.

 • Tangle Ridge Ranch
  Gårdsuppfödda Albertalamm

  arrow

  FRI-lamb

  När Shayne och Vicky flyttade in på gården Tangle Ridge Ranch i maj 2007 hade de det gemensamma målet att skapa ett hållbart lantbruk med bra levnadsvanor och en sund livsstil. Äventyret började med att de började omvandla det befintliga fältet till betesmark.

  Shayne och Vicky anser liksom många lokala lantbrukspartner att när man tar hand om marken så tar man också hand om sina djur. Gårdens får växelbetar markerna för att på så sätt gödsla, lufta och beta det rikliga vallfodret..

  HUR FÖDER NI UPP ERA LAMM?
  Våra lamm är helt betesmarkuppfödda utan komplettering av spannmål. Lamm som växer upp med riklig tillgång till näringsrikt bete har visat sig innehålla mer E-vitamin, betakaroten, omega-3 fettsyror och konjugerad linolsyra (CLA) – vilket ger konsumenten en självklar hälsovinst.

  Alla våra tackor lammar direkt ute på betesmarken. Det färska gräset ger de nyblivna mammorna den perfekta näringen och de milda väderförhållandena ger de nyfödda lammen den bästa starten i livet
  För att skydda våra får mot rovdjur tillbringar vår fårhund Mojito hela sitt liv ute i hagen med fåren. Han vaktar dem noga och älskar sitt jobb som beskyddare.

  VAD ÄTER ERA LAMM?
  Vår hälsosamma mark ger rikt vallfoder och rena betesmarker som tillåter oss att föda upp våra djur utan användning av antibiotika eller hormoner. Alla dessa faktorer samverkar till att producera högkvalitativa, sunda matvanor.

  ANVÄNDER NI TILLVÄXTHORMONER?
  Tillväxthormoner används inte inom lammproduktion. Trots att reproduktionshormoner ofta används inom vår industri för att tackorna ska lamma samtidigt eller utanför säsongen, matchar vi vår lamning med naturen och har därför möjlighet att få våra tackor att lamma utan användning av hormoner.

 • Freshwater Fish Company of Canada
  Vildfångad sötvattensfisk

  arrow

  FRI-freshwater

  På Freshwater Fish är vi stolta över att kunna erbjuda världens bästa vildfångade sötvattenfiskprodukter av fisk som är hållbart fångad ur de orörda sjöarna i Kanada. Huvudkontoret ligger i Winnipeg, Manitoba – hjärtat av Kanadas kommersiella fiske. Vi är världskända för hög kvalitet och konsekvent leverans av vår fångst med anor från 1969.

  VAD GÖR ER FISK UNIK?
  Kanadas kalla, orörda sjöar och vattendrag har ett överflöd av förstklassiga sötvattensarter och Freshwater Fish stoltserar med att tillhandahålla världens bästa vildfångade sötvattensfisk från världens största sötvattenland.

  Vår gös, insjösik, gädda och många andra arter levereras av fler än 2000 fiskare och fiskas upp ur hundratals sjöar inom regionen. Varje fångst uppfyller de fem punkter vi har som mål för att sticka ut och göra skillnad: vår breda räckvidd, kvalitet, resurser, smak och vårt engagemang för mångfald.

  ÄR ER FISK HÅLLBAR? VILDFÅNGAD?
  Ja. Tack vare våra sjöar är vår fisk en riklig och hälsosam tillgång. Alla arter är vildfångade från de rena, orörda sjöarna i norra och västra Kanada – vatten som testas mot föroreningar kontinuerligt och har ett hållbart bestånd.

  VEM FÅNGAR ER FISK?
  Vi har en mångfald fiskare. Kommersiellt fiske är ofta en av de primära ekonomiska möjligheterna för invånarna i de många avlägsna samhällen där Freshwater Fish verkar.

  HUR HANTERAS FISKEN?
  Vi vet att livsmedelssäkerhet är av yttersta vikt för våra kunder. Kvalitetskontrollen börjar så fort en av våra fiskare drar upp en fångst ur en av våra orörda kanadensiska sjöar. Fisken förpackas i is och transporteras sedan hygieniskt och snabbt vidare.

  ANGÅENDE LIVSMEDELSSÄKERHET?
  Vår anläggning kontrolleras federalt och är HACCP- och Orthodox Union (OU)-certifierade. Vi har ett orubbligt engagemang för kvalitet och livsmedelssäkerhet i all vår bearbetning och står för våra rutiner till 100 procent.

 • Keltic Seafoods
  Vildfångad saltvattensfisk

  arrow

  FRI-saltwater

  Keltic Seafoods Ltd. som etablerades den 1 December år 2000, ligger i orörda Port Hardy utanför North Vancouver Island, i centrum av den förstklassiga Stillahavsvästkustens fiskeområde.

  VAD GÖR KELTIC SEAFOODS UNIKA?
  Vårt strategiska läge i Port Hardy innebär att vi har möjlighet att lasta av och preparera fisken några timmar efter att den fångats. Det betyder också att vi har tillgång till några av världens mest orörda och produktiva fiskevatten utanför North Vancouver Island.

  HUR HANTERAR NI ER FISK?
  Vi är en federalt registrerad bearbetningsanläggning som godkänts för export över hela världen inklusive EU. Godkända och certifierade av Canadian Food Inspection Agency (CFIA). All vår fisk hanteras enligt strika normer och förfaranden, strängt övervakade av CFIA.

  ÄR ER FISK HÅLLBAR? VILDFÅNGAD?
  Vår skrubbskädda, sill och kummel samt våra sardiner är alla vildfångade. Beroende på säsong och årliga fiskekvoter kan vår lax antingen vara vildfångad eller lokalt odlad.

  Vi har åtagit oss att ha en hållbar utveckling och att medverka i ett fiske som förvaltas klokt för att säkerställa den långsiktiga hållbarheten av vilda och naturliga fiskebestånd samt värna om kustsamhällenas ekonomiska jämvikt.

 • Sunfresh Farms
  Lokala frukter och grönsaker

  arrow

  FRI-fruitveg

  Sunfresh Farms är ett kooperativ som ägs av bönder i Alberta som odlar färska, välsmakande och näringsriktiga grönsaker ur lokala svarta präriejordar.

  Vi är ledande inom livsmedelssäkerhet, livsmedelskvalitet och frukt- och grönsaksleverans. Vi förser människor med lokala råvaror och bidrar till en tillväxt i vårt lokala jordbrukssamhälle.

  Våra leverantörer är småskaliga familjejordbruk som värnar om bra jordbruksmetoder och är ansvarsfulla och försiktiga i sin markbehandling. Vi erbjuder frukt och grönsaker som är lokalt odlade och levereras inom ett dygn efter skörd.

  Lokala grönsaker kommer alltså till Champions kök betydligt snabbare än vad importerade frukter och grönsaker skulle göra. Och ju kortare tid det tar för frukt och grönsaker att färdas ju färskare är de vilket gör dem mer näringsrika och goda i slutändan!