OM ORIJEN


HUNDFODER


KATTFODER


TREATS


KUNDKLUBBARVÅRA EGNA FODER. VÅRA EGNA KÖK.

HÄR PÅ CHAMPION HAR VI TILLVERKAT PRISBELÖNT HUND- OCH KATTFODER I VÅRA EGNA KÖK I ÖVER ETT KVARTS SEKEL.

never-outsourcedEftersom vi är hängivna för våra foder gör vi alla ORIJEN produkter själva. Under vårt eget tak där vi kontrollerar och utför varje detalj i framställningen – från var och hur våra ingredienser odlas, uppföds eller fiskas till tillagning, förpackning och kvalitetsprocess.

Vi utvecklar och producerar ORIJEN foder. Vi äger alla våra kök och tillverkar allt foder själva, så att du vet var ditt husdjurs foder kommer ifrån.

Vi tillverkar INTE foder för andra företag och tillåter INTE heller att vårt foder tillverkas av andra. Vi vill inte ha det på något annat sätt. Vi tror inte att du vill det heller.

 

FODERTILLVERKARE ELLER MARKNADSFÖRARE?


DJURÄGARE VET INTE ALLTID ATT DE FLESTA AV DAGENS ”HOLISTISKA” VARUMÄRKEN FÖR HUSDJURSFODER ÄGS AV MARKNADSFÖRINGSFÖRETAG SOM FAKTISKT INTE TILLVERKAR SITT EGET FODER.

Dessa företag kan ha ett säljkoncept men de har inga kök. Det betyder att de inte kan köpa in sina egna ingredienser. De har heller inga resurser för forskning och utveckling och de kan inte laga sitt foder själva.

Eftersom de inte äger något kök och inte kan tillverka sitt eget foder är deras märken designade och producerade av andra företag som ”egen märkesvara”. Det är inte det mest inspirerande sättet att tillverka foder till ditt älskade husdjur.

VI TILLVERKAR INTE FODER FÖR ANDRA FÖRETAG OCH TILLÅTER INTE HELLER ATT VÅRT FODER TILLVERKAS AV ANDRA.VI VILL INTE HA DET PÅ NÅGOT ANNAT SÄTT. VI TROR INTE ATT DU VILL DET HELLER.

 

VEM TILLVERKAR DITT HUSDJURSFODER?


DETTA ÄR INTE ALLTID TYDLIGT EFTERSOM MARKNADSFÖRINGSFÖRETAGEN FÖREDRAR ATT INTE TALA OM FÖR KONSUMENTERNA ATT DE EGENTLIGEN INTE TILLVERKAR SITT FODER SJÄLVA.

För att kontrollera vart ett foder tillverkas, titta på förpackningens baksida efter: ”Distribueras på licens av” eller ”Tillverkad för” – uttalanden som dessa innebär att du har hittat ett marknadsföringsföretag som tillhandahåller husdjursfoder.

Å andra sidan, ett ”Tillverkad av” eller ”Framställd av” innebär att du har hittat ett äkta, hemlagat foder till din älskade hund eller katt.

 

INGET TILLSATT VATTEN


no-water

KONVENTIONELLA TILLVERKARE AV HUSDJURSFODER ANVÄNDER HÖGPROCESSADE RÅVAROR SOM PULVERISERATS OCH TORKATS.

Torkade råvaruingredienser anskaffas lätt, transporteras och lagras i månader. Detta kostar en bråkdel i jämförelse med färska ingredienser. Det är därför dagens hund- och kattfoder tillverkas nästan uteslutande med pulveriserat kött och spannmål samt pulveriserade frukter och grönsaker.

Eftersom dessa ingredienser är torkade och pulveriserade måste stora mängder vatten tillsättas före tillredningen precis som vatten måste tillsättas till mjölet när man bakar bröd.

 

ORIJEN ÄR ANNORLUNDA


Till skillnad från konventionella husdjursfoder fokuserar vi på ingredienser som levereras färska från vårt närområde dagligen.. Det innebär att de varken är processade, torkade eller pulveriserade.

Våra färska ingredienser är fyllda av näringsrika proteiner, fetter, vitaminer och mineraler.

Eftersom hela 50 % av ORIJENs ingredienser levereras färska, sprudlande av safter kan vi ångkoka vår mat i sina egna naturliga safter utan att tillsätta något vatten.

För att behålla alla näringsämnen och den smak som finns naturligt i våra färska ingredienser, kokar vi dem under en längre tid i låga temperaturer (90 °C/195F).

chicken-whole-prey

ORIJEN WHOLE PREY är utvecklingen av vårt Biologiskt korrekta™ koncept: en blandning av näringsrikt kött, inälvor och brosk i lämpliga mängder som speglar hundar och katters naturliga kost.