OM ORIJEN


HUNDFODER


KATTFODER


TREATS


KUNDKLUBBARINGET ANNAT FODER FÖR HUNDAR ELLER KATTER KAN ÖVERTRÄFFA KVALITETEN PÅ ORIJENS INGREDIENSER.

FRI-LOGOVästra Kanadas bondgårdar, vidsträckta rancher, bördiga prärier och kalla klara vatten är vår inspirationskälla och ger oss våra färska närproducerade ingredienser. Till skillnad från de flesta andra hund- och kattfoderproducenters foder motsvarar vårt utbud av färska närproducerade ingredienser din hunds eller katts naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga form.

Från frigående fågel, redeslagda ägg, gårdsuppfött kött och vildfångad fisk till solmogna frukter och grönsaker – alla våra ingredienser föds upp och odlas lokalt och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion. De levereras färska till vårt kök dagligen, utan konserveringsmedel och fyllda med näring.

PRODUCENTER VI KÄNNER OCH LITAR PÅ

elf

I DAGENS VÄRLD AV TUFF MARKNADSFÖRING HAR DET BLIVIT ALLT VIKTIGARE ATT VETA VEM SOM GÖR DIN MAT OCH VARIFRÅN INGREDIENSERNA KOMMER.

Det är därför vi aldrig köper ingredienser av okänt ursprung.

Istället fokuserar vi på lokala råvaror som tas fram av människor vi känner och litar på – på ett hållbart och ansvarsfullt sätt – som Aaron på Sunfresh Farms i Edmonton Alberta – leverantör av färska, hela och lokalt odlade grönsaker.

 

VAD BETYDER EGENTLIGEN FÄRSK?


chicken

DET MÅNGA DJURFODERSTILLVERKARE KALLAR ‘FÄRSK’ ÄR FAKTISKT  ‘KÖTT FÖR HUSDJURSFODER’ AV OKÄNT URSPRUNG, FRYST I 25 KG-BLOCK SOM LAGRATS I TILLVERKARENS FRYSANLÄGGNING I MÅNADER INNAN DET BLIR DJURFODER.

Andra fodertillverkare definierar färskt som något som ‘just anlänt’. Med andra ord hävdar man att fiskoljan eller potatispulvret är färskt eftersom det kom igår! Inte undra på att det råder förvirring här! När vi säger färsk menar vi det. Våra färska ingredienser är:

 • ALDRIG FRYSTA – kylning är det enda det enda sättet att konservera på
 • FRIA FRÅN KONSERVERINGSMEDEL  – inga kemikalier är tillsatta överhuvudtaget
 • PÅLITLIGT  – våra färska ingredienser levereras till köket inom en eller två dagar efter skörden

Vi tror att djurägare vill veta varifrån ingredienserna i deras husdjurs foder kommer. Det är därför vi fokuserar på ingredienser som är tillverkade i vårt närområde på ett hållbart sätt av människor vi känner och litar på. Ingredienserna är även godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion och levereras till vårt kök FÄRSKA VARJE DAG.

chicken-whole-prey

ORIJEN WHOLE PREY är utvecklingen av vårt Biologiskt korrekta™ koncept; en blandning av näringsrikt kött, organ, brosk och märg i lämpliga mängder som återspeglar hundar och katters naturliga kost.

 • FRIGÅENDE COBBKYCKLING
  UPPFÖDD I ALBERTA

  arrow

  eggs

  VÅRA KYCKLINGAR FÖDS UPP PÅ LOKALA GÅRDAR AV FOLK VI KÄNNER OCH LITAR PÅ I ÖPPNA VÄDERSKYDDADE LADOR DÄR DE ÄR FRIA ATT STRÖVA OMKRING, SOVA OCH LÄGGA ÄGG I REDE.

  Våra kycklingar får inte antibiotika- och hormonpreparerat foder och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering. De levereras FÄRSKA och fulla av näring till våra kök.

  För att bevara den naturligt goda smaken använder vi en speciell process med låg temperatur (90 °C) för att ångkoka vår kyckling i sin egen saft utan tillsatt vatten.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • FRIGÅENDE KALKON
  LOKALT UPPFÖDD I ALBERTA

  arrow

  FRI-turkey

  VÅRA KALKONER FÖDS UPP PÅ LOKALA PRÄRIEGÅRDAR AV FOLK VI KÄNNER OCH LITAR PÅ I ÖPPNA VÄDERSKYDDADE LADOR SOM GER BRA UTRYMME ATT STRÖVA OMKRING I OCH GOD TILLGÅNG TILL MAT OCH VATTEN.

  Våra färska lokala kalkoner får inte antibiotika- och hormonpreparerat foder och är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering. De levereras FÄRSKA till våra kök, fyllda med protein och fett för att ge fullgod näring.

  För att bevara vår kalkons goda smak använder vi en speciell process med låg temperatur (90 °C) för att ångkoka vår färska kalkon i sin egen saft utan tillsatt vatten..

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI
 • HELA ÄGG VÄRPTA I REDE
  PRODUCERAS PÅ LOKALA GÅRDAR

  arrow

  FRI-eggs

  VÅRA REDESLAGDA ÄGG SOM PRODUCERATS PÅ LOKALA GÅRDAR BOKSTAVLIGEN SPRUDLAR AV EN KOMPLETT UPPSÄTTNING AV ESSENTIELLA AMINOSYROR. DE ÄR VERKLIGEN ETT AV NATURENS MEST NÄRINGSRIKA RÅVAROR.

  Alla våra ägg är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering innan de anländer till våra kök, färska och hela (inte torkade eller pulveriserade) och laddade med näring och smak.

  För att bevara det naturligt goda och smaken hos våra hela ägg använder vi en speciell process med låg temperatur (90 °C) för att ångkoka dem i sin egen saft utan tillsatt vatten.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • GRIS FRÅN HERITAGE
  UPPVÄXT I SÖDRA ALBERTA

  arrow

  FRI-hog

  VÅRA GRISAR FÖDS UPP PÅ GÅRDAR I SÖDRA ALBERTA AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ UTAN HORMONER ELLER ANTIBIOTIKA.

  Vårt färska närproducerade fläskkött är mer lättsmält än nötkött, kyckling eller lamm och tillhandahåller ett näringsrikt Biologiskt Korrekt protein som innehåller alla tio essentiella aminosyror för hundar.

  Vårt fläskkött är godkänt som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering och anländer färskt dagligen till våra kök. Vi kokar det långsamt i sin egen saft för att bevara dess naturliga näring och smak.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI
 • ALBERTALAMM
  UPPVÄXT I ALBERTA

  arrow

  FRI-lamb

  VÅRA LAMM FÖDS UPP PÅ LOKALA GÅRDAR AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ. DE BETAR PÅ ORÖRDA GRÄSMARKER SOM ÄR UNIKA FÖR VÅR REGION.

  En huvudkälla för protein är vårt högklassiga färska röda kött, lamm, lever och komage som är näringsmässigt komplett för hundar och katter med alla essentiella aminosyror i korrekt förhållande.

  De är godkända som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering och levereras färskt till våra kök dagligen. Albertalammet innehåller mustigt och näringsrikt rött kött.

  För att bevara dess naturliga mustighet och smak kokar vi vårt Alberta-lamm långsamt i sin egen smakfulla saft utan tillsatt vatten.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • FRIGÅENDE VILDSVIN
  UPPFÖDDA FRIGÅENDE PÅ LOKALA GÅRDAR AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ

  arrow

  FRI-wildboar

  VILDSVINEN ÄR UPPFÖDDA FRIGÅENDE PÅ LOKALA GÅRDAR AV MÄNNISKOR VI LITAR PÅ OCH ÄTER EN DIET AV RÖTTER OCH GRÄS I OBEGRÄNSAD MÄNGD.

  Vildsvinsköttet som är uppbyggt av 70 % röda fiber och 30 % vita fiber (vilket förklarar dess djupröda färg) är ett otroligt magert kött som har mer protein och mindre fett än nötkött eller kyckling. Det innehåller alla nödvändiga aminosyror som hundar och katter behöver samt järn, zink, selen och vitamin B6.

  Vårt vildsvin som är godkänt som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering, föds upp specifikt för Champion Petfoods och anländer FÄRSKT (aldrig fryst) och helt fritt från de tillväxthormoner som ofta förekommer i rött kött.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • FRIGÅENDE BISON
  URSPRUNGLIGEN FRÅN ALBERTA

  arrow

  FRI-bison

  VÅR FRIGÅENDE BISON ÄR URSPRUNGLIGEN FRÅN VÅRA SYDLIGA GRÄSMARKER OCH FÖDS UPP NATURLIGT AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ UTAN ANVÄNDNING AV TILLVÄXTHORMONER, STIMULERANDE MEDEL ELLER ANTIBIOTIKA..

  Vår färska Albertabison har ett näringsrikt och välgörande rött kött som utgör ett utmärkt val till vårt Biologiskt korrekt koncept och färska lokalproducerade ingredienser.

  Vår bison är godkänd som livsmedel för mänsklig konsumtion och levereras färskt fylld med näringsrika proteiner och hälsosamma fetter och tillagas i sina egna safter vid låg temperatur (90 °C) för att bevara sin naturliga näring.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • FRIGÅENDE BLACK ANGUS
  UPPFÖDDA PÅ NÄRLIGGANDE GÅRDAR AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ

  arrow

  FRI-beef

  VÅRA BLACK ANGUSKOR ÄR UPPFÖDDA PÅ NÄRLIGGANDE GÅRDAR AV MÄNNISKOR VI KÄNNER OCH LITAR PÅ. DE VÄXER UPP NATURLIGT I HJÄRTAT AV DET ORÖRDA KANADENSISKA LANDSBYGDSOMRÅDENA UTAN HORMONER ELLER ANTIBIOTIKA.

  Receptet är enkelt och naturens eget: frisk luft, rent vatten och naturlig föda. Vårt färska, magra nötkött erbjuder en unik blandning av aptitlig smak och överlägsna hälsofördelar.

  Vårt Anguskött är godkänt som livsmedel för mänsklig konsumtion av Kanadas regering och levereras FÄRSKT och fritt från tillväxthormoner.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • SÖTVATTENFISK
  VILDFÅNGAD AV LOKALA OBEROENDE KANADENSISKA FISKARE UR VÅRA KALLA NORDLIGA SJÖAR

  arrow

  FRI-freshwater

  VILDFÅNGADE UR VÅRA KALLA NORDLIGA SJÖAR. VÅR GÖS, INSJÖSIK, GULA ABBORRE OCH GÄDDA ÄR INHEMSKA I NORRA KANADAS OTALIGA INSJÖAR.

  Vår sötvattensfisk som håller världsklass är vildfångad året om i kalla nordliga sjöar genom hållbara metoder och är godkänd som livsmedel för mänsklig konsumtion. Den levereras helt FÄRSK till oss full med näringsrika proteiner och hälsofrämjande omega-3 fettsyror.

  För att bevara det naturligt goda och smaken, använder vi en speciell process med låg temperaturpro (90 °C) för att ångkoka vår fisk i sin egen saft utan tillsatt vatten.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • SALTVATTENSFISK
  Lax, sill och skrubbskädda fångas utanför North Vancouver Island Stilla havskust

  arrow

  FRI-saltwater

  LAX, SILL OCH SKRUBBSKÄDDA FÅNGAS UTANFÖR NORTH VANCOUVER ISLAND STILLAHAVSKUST AV LOKALA FISKARE. DE LEVERERAS SEDAN TILL VÅRA KÖK LIKA FÄRSKA OCH KALLA SOM VATTNET DE KOM FRÅN.

  Fångad året om genom hållbara metoder och godkänd som livsmedel för mänsklig konsumtion. Vår fisk levereras till oss FÄRSK, full med näringsrika proteiner och hälsofrämjande omega-3 fettsyror.

  För att bevara det naturligt goda och smaken, använder vi en speciell process med låg temperatur(90 °C) för att ångkoka vår fisk i sin egen saft utan tillsatt vatten.

  • Inget tillsatt vatten
  • FRI

 • HELA FÄRSKA FRUKTER OCH GRÖNSAKER
  levereras färska och hela från Okanagan Valleys fruktträdgårdar och Albertas svarta präriejordar

  arrow

  FRI-fruitveg

  ORIJEN INNEHÅLLER LOKALA FRUKTER, BÄR OCH GRÖNSAKER SOM LEVERERAS FÄRSKA OCH HELA FRÅN OKANAGAN OCH FRASER VALLEYS FRUKTTRÄDGÅRDAR OCH ALBERTAS SVARTA PRÄRIEJORDAR.

  • RED DELICIOUSÄPPLEN OCH BARTLETTPÄRON (Okanagan Valley, British Columbia). Våra äpplen och päron levereras färska från British Columbias soldränkta Okanagan Valley och är en rik källa av fytonäringsämnen och hälsosamma fibrer.
  • TRANBÄR OCH BLÅBÄR (Fraser Valley, British Columbia). Tranbär och blåbär – inhemska från Kanada – värderas högt eftersom de ger en god urinvägshälsa och erbjuder en rik källa av antioxidanter som bidrar till ökad immunitet.
  • BUTTERNUTPUMPA (Fraser Valley, British Columbia). Vår Butternutpumpa levereras färsk, full av hälsosamma fibrer och många fytonäringsämnen och vitamin B6 för ökad immunitet.
  • IMPERATORMORÖTTER (Prairie farms, Alberta). Våra Imperatormorötter som dras upp ur de lokala präriegårdarnas svarta jord och levereras färska till oss erbjuder en rik källa av kalium samt B-och C-vitaminer som skyddar mot fria radikaler.
  • GRÖN SPENAT (Prairie farms, Alberta). Laddad med folsyra, vitamin K och järn, lutein och bioflavonoider, är färsk grön spenat ett näringsmässigt kraftpaket.
   • Inget tillsatt vatten
   • FRI