OM ORIJEN


HUNDFODER


KATTFODER


TREATS


KUNDKLUBBARVår Biologiskt Korrekta™ filosofi

Hundar och katter är byggda som sina förfäder. Vi anser att de bör äta som dem också.

ba-logo

Utvecklade till jägare – uppbyggnaden av deras tänder, käkar och matsmältningssystem gör hundar och katter till köttätare. De har utvecklats under tusentals år för att fungera på en nästan uteslutande köttbaserad kost.

Vårt Biologiskt korrekta™ koncept är enkelt: det speglar rikedomen, färskheten och variationen i det kött hundar och katter skulle jagat naturligt och som de utvecklats för att äta.

Det är därför ORIJENs foder har exceptionellt höga mängder av färskt helt kött, inklusive närande lever, inälvor, brosk och märg – alla i proportioner som speglar den naturliga dieten. Vi utesluter högglykemiska kolhydrater och växtproteiner för att de helt enkelt inte hör hemma i hundars och katters kost.

wp-bags

chicken-whole-prey

ORIJEN WHOLE PREY är utvecklingen av vårt Biologiskt korrekta™ koncept: en blandning av näringsrikt kött, organ, brosk och märg i lämpliga mängder som speglar hundars och katters naturliga kost.

 

VÅRA FEM BIOLOGISKT KORREKTA PRINCIPER

 • 1. RIK PÅ KÖTT
   

  arrow

  DAGENS HUNDAR HAR SAMMA EVOLUTIONÄRA URSPRUNG OCH GENUPPSÄTTNING SOM VARGEN, FRÅN MINSTA LILLA CHIHUAHUA TILL DEN STORA GRAND DANOISEN..

  Enligt alla vetenskapliga klassificeringar är din hund en domesticerad varg. Det är med andra ord ingen överraskning att alla hundar, oavsett ras, inte bara kan äta samma mat som sina förfäder utan faktiskt behöver det för att må riktigt bra.

  Precis som sina vilda kusiner har våra sällskapshundar och katter utvecklats som köttätare, utrustade med vassa tänder och anatomiska funktioner anpassade för att metabolisera proteiner och fetter från kött – inte växter och spannmål.

  Därför innehåller Biologiskt korrekta™ ORIJEN hela 80 % näringsrikt kött varav över hälften levereras färskt dagligen till våra kök. Detta är en spegling av den kost hundar och katter utvecklats för att äta.

 • 2. VARIATION AV KÖTT
   

  arrow

  ETT FÅGELBO MED ÄGG IDAG, EN ANKA ELLER GÅS IMORGON OCH NÄSTA DAG FÄRSK FISK – TÄNK VILKEN RIK VARIATION EN NATURLIG DIET BJUDER PÅ. MODER JORD ERBJUDER DENNA STORA VARIATION AV PROTEINER OCH FETTER SOM ÄR AVGÖRANDE FÖR ATT HUNDAR OCH KATTER SKA VARA I ABSOLUT TOPPFORM.

  Biologiskt korrekta™ ORIJEN är olik alla andra husdjursfoder och innehåller FÄRSKT HELT KÖTT – inklusive organ, brosk och märg från en mängd olika köttsorter såsom frigående fågel, ägg värpta i rede, frigående rött kött och vildfångad fisk.

  Den här variationen saknas i konventionella djurfoder som normalt endast innehåller en köttingrediens, som till exempel kyckling eller lamm. Dessa ingredienser är dessutom högprocessade och sällan färska.

  ORIJEN innehåller en oöverträffad mångfald av frigående fågel, ägg lagda i rede, rött kött och vildfångad fisk. Detta för att spegla den naturliga kosten och ge din hund eller katt fullständig näring.

 • 3. FÄRSKT KÖTT
   

  arrow

  FÄRSK FÅGEL, ÄGG, FISK OCH KÖTT ÄR GRUNDEN FÖR VÅRA BIOLOGISKT KORREKTA™ FODER.

  Det beror på att färskt kött i ett naturligt obearbetat tillstånd ger den mångfald av näringsrika proteiner och fetter som är nödvändiga för maximal hälsa och även för de naturliga smaker hundar och katter instinktivt uppskattar.

  Till skillnad mot de flesta andra djurfoderproducenter, speglar våra färska ingredienser ditt husdjurs naturliga kost genom att näringsämnena levereras i sin mest naturliga, kompletta och näringsrika form.

 • 4. LÅGT KOLHYDRATINNEHÅLL, LÅGGLYKEMISK
   

  arrow

  DE FLESTA DJURÄGARE VET INTE MYCKET OM RELATIONEN MELLAN PROTEIN OCH KOLHYDRATER I MATEN. DET ÄR DOCK GANSKA ENKELT: OM DET FINNS MER AV DET ENA FINNS DET MINDRE AV DET ANDRA.

  Ju mer protein i maten, desto mindre rum för kolhydrater. Och det är bra. För även om protein är livsnödvändigt så har hundar och katter absolut inget behov av kolhydrater. I själva verket är kolhydrater "tomma kalorier" för både hundar och katter och ger ett lågt näringsvärde utöver sin kontroversiella energipotential.

  Det är allmänt känt att kolhydrater är en ledande orsak till fetma och diabetes bland våra husdjur och ofta innehåller konventionella hund- och kattfoder mer än 50 % kolhydrater.

  GLYKEMISKT INDEX | VARFÖR KOLHYDRATER INTE ÄR UTFORMADE LIKADANT

  VISSA KOLHYDRATER BRYTS NER FORT OCH FÅR BLODSOCKRET ATT SNABBT STIGA, ANDRA BRYTS NER LÅNGSAMT OCH FÅR BLODSOCKRET ATT STIGA MINDRE. GLYKEMISKT INDEX (GI) ÄR ETT VETENSKAPLIGT BASERAT SYSTEM MED RANGORDNING AV KOLHYDRATER FRÅN 0 TILL 100 BASERAT PÅ DERAS PÅVERKAN AV BLODSOCKRET.

  HÖGGLYKEMISKA KOLHYDRATER som ris eller majs är förknippade med fetma och diabetes eftersom de bryts ner fort, vilket får blodsockret att stiga snabbt och lagringen av fett att öka.

  LÅGGLYKEMISKA KOLHYDRATER som linser och kikärtor kommer in i blodomloppet långsamt, främjar stabila blodsockernivåer och minskar risken för fettlagring.

  Biologiskt korrekta™ ORIJEN innehåller linser och kikärtor – kolhydraternas hjältar med GI-nivåer på 21 respektive 32. Jämför dessa med ris som har GI 70, majs som har GI 65 eller sötpotatis som har GI 55.

  VAD EXPERTERNA SÄGER OM KOLHYDRATER

  Enligt National Research Council's Committee om Animal Nutrition (2006) "verkar det inte finnas något behov av kolhydrater så länge tillräckligt med protein ges".

 • 5. HELA FRUKTER, GRÖNSAKER OCH ÖRTER
   

  arrow

  I STÄLLET FÖR SPANNMÅL SOM HÖJER BLODSOCKRET ( EX. RIS ELLER MAJS) INNEHÅLLER ORIJEN FRUKTER, GRÖNSAKER OCH BÄR SOM LEVERERAS FÄRSKA OCH HELA FRÅN LOKALA GÅRDAR OCH BRITISH COLUMBIAS INRE FRUKTTRÄDGÅRDAR.

  Medan konventionella husdjursfoder har hög andel spannmål och en bråkdel frukt och grönsaker (oftast i pulverform och av okänt ursprung) erbjuder ORIJEN nyanlända frukter och grönsaker från Okanagan och Fraser Valleys fruktträdgårdar eller från våra svarta präriejordar – fyllda med naturlig näring.

  NÄR HUNDAR OCH KATTER SKA KLARA SIG SJÄLVA SÖKER DE INSTINKTIVT UPP VISSA VÄXTER OCH ÖRTER SOM FÖRHÖJER DERAS LIVSKRAFT.

  ORIJENs örter efterliknar den naturliga kosten och bidrar till att stärka och bygga upp organ och vävnader i specifika delar av kroppen samt hjälper även till med matsmältningen. Örterna hjälper också till att avlägsna gift från kroppen genom att stimulera fysiologiska processer som rening av levern..